Rensa Kroppen på 3 Dagar- Enkel Kur 3 Dagars Fasta

Bli av med gifter och gamla slaggprodukter genom att rensa kroppen på 3 dagar. Det medför att du får en bra start på ditt nya hälsosammare liv. På endast 3 dagar kan du rena tarmarna och förändra din tarmflora genom att tillföra goda bakterier. Din mage kommer att må bättre och din lever får det inte lika tufft i sitt avgiftningsarbete.

Ordet detox kommer från detoxification som betyder avgiftning.

rensa kroppen på 3 dagar med juicer

Rensa kroppen på 3 dagar

Om du vill göra en snabb och enkel detox kur, så ska du välja att juicefasta. Att avgifta och rena kroppen i 3 dagar är en mycket bra start, om du har bestämt dig för att gå över till sundare matvanor. Läs gärna här om vad som är bra kost för magen.

Genom att dricka hälsosamma osötade juicer som är gjorda av ekologiska frukter och grönsaker tillför du inga nya gifter via kosten. Istället rensas din tarm från onda bakterier som har samlats, vilket medför att din tarm får chans att återhämta sig. En frisk tarm med goda bakterier ger en lugn och glad mage. Läs mer om vikten av goda bakterier i tarmen här.


Känner du dig trött och hängig?

Gör en detoxkur och känn efter hur du får ny ork och energi. Känn hur du blir gladare, piggare och tar plötsligt  itu med saker, som du har skjutit upp.

Detox ger energi


Juicefasta för att detoxa kroppen på 3 dagar

Jag rekommenderar att du gör en 3 dagars juicefasta över en helg när du är ledig från jobbet. Ta det lugnt och koppla av. Du ska undvika hårdträning medan du fastar. Ta gärna långa promenader som ger dig frisk luft, ny energi och endorfiner för att må bra. Enklaste sättet är att köpa ett färdigt ihopsatt paket med juicer. Du finner ett sådant längre ner på sidan.


Näringsrik kallpressad juice med slowjuicer

Om du vill göra egen juice så rekommenderar jag att du gör den med en slowjuicer. I en sådan mals först frukterna och grönsakerna långsamt och skonsamt ned till mindre bitar för att sedan pressas ut genom ett filter. Du får ut mer juice och den blir näringsrikare än om du gör den i en råsaftscentrifug. Juicen blir klar och det blir inte så mycket skum. Du kan göra fantastiskt läckra smoothies med en sådan maskin. En slowjuicer är dessutom betydligt mer tystgående än en råsaftscentrifug eller mixer.

Slowjuicern på bilden är av märket Panasonic och med den kan du även använda frusen frukt. Du kan köpa den här.

slowjuicer

Gör dina egna juicer som är fulla med antioxidanter. Åldringsprocessen saktas ner, immunförsvaret höjs och risken för sjukdomar minskas.


Varför är det bra att fasta med enbart vätska?

Vätska transporteras snabbt genom tarmen utan att behöva brytas ned i smådelar som fast föda. Den sköljer igenom tarmen och för med sig en del av bakterierna ut.  Se till att du ersätter dem med olika nyttobakterier som probiotika, för att få en väl balanserad tarmflora. Det finns juicer att köpa med levande bakteriekultur i de flesta livsmedelsaffärer. ”Proviva” sockerfri juice är ett alternativ. De goda bakteriernas uppgift är att bilda en barriär på tarmens insida för att stoppa gifter samt bekämpa de onda bakterierna. En tarmslemhinna täckt med nyttobakterier kan lätt absorbera vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som det finns massor av i juicer gjorda av ekologiska frukter och grönsaker. Drick även mycket vatten under fastedagarna. Gärna med citron i. Du kan också dricka detox te.

Därför är det bra att börja med att rensa kroppen på 3 dagar med näringsrik vätska.


Vattenfasta i 4 dagar

Att fasta eller detoxa kroppen genom att bara dricka vatten under 4 dagar, är en kur som ska avgifta kroppen, öka din fettförbränning, ta bort sötsuget och minska din vikt. Det blir en omstart med bra förutsättningar om du vill gå över till en hälsosammare kost och ett sundare liv.

Under första dagen förbränns kolhydrater. Under andra och tredje dagen förbränns protein och under fjärde dagen förbränns fett.


Tarmflorans betydelse för din hälsa

Med en väl balanserad tarmflora får du ett starkare immunförsvar och håller dig därmed friskare. Du mår också psykiskt bättre än om den är i obalans.

Med en bra tarmflora minskar även risken för att insjukna i olika tarmsjukdomar, få diabetes och hjärtkärlsjukdomar.

Risken minskar också för att det ska uppstå inflammationer i kroppen som ökar risken för sjukdomar såsom cancer och alzheimer.

Hur din tarmflora ser ut påverkar din hälsa väldigt mycket, så försök att ha en god balans med en massa olika bra nyttobakterier.

onda bakterier


Detoxvatten detoxvatten

Skölj noga frukten även om den är ekologisk.

 • Skiva gurka, citron och ingefära tunt.
 • Lägg de i en glaskanna och fyll på med vatten.
 • Låt stå i kylskåp under natten.

Börja dagen med ett glas friskt, läskande och renande vatten.

 


Varmt detoxvatten

Om du föredrar en värmande dryck så kan du pröva detta:

 • 3 dl varmt vatten
 • 1 pressad citron eller limefrukt
 • Grovt riven ingefära efter smak

Lägg på ett lock så att det inte kallnar och låt dra i minst 10 min. Sila av det och fyll din tekopp. Vid behov tillsätt lite honung. Om du lägger i mycket ingefära sägs drycken även öka immunförsvaret mot förkylning.

varmt detoxvatten


Vatten med körsbärssmak

Om du har tillgång till sura körsbär så kan du göra den här goda och lättlagade lättdrycken. Den får en fantastisk vacker röd färg och ser så här läcker ut när den serveras i ett vinglas.

 1. Till en liter behövs ca 3-4 dl körsbär.
 2. Koka upp dem i lite vatten.
 3. Mosa dem med en gaffel.
 4. Häll på mer vatten och låt det kallna.
 5. Sila av och ställ in i kylen.

Körsbär innehåller höga halter av A-vitamin som ska kunna skydda mot cancer. De innehåller antocyanin ett färgämne som är en kraftig antioxidant som reducerar inflammationer i kroppen. De innehåller också höga halter av melatonin som gör så att sömnen förbättras, samt B-vitaminer och C-vitaminer.

Äter du bären som de är, så du får du fibrerna i dig också.

körsbärsdryck


Enklaste sättet att rensa kroppen på 3 dagar

Det är att helt enkelt att köpa ett färdigt fastapaket. Ett sådant paket innehåller utrensande och näringsrika juicer, teer och även grönsaksbuljonger. Det innehåller alla de nyttigheter som du behöver få i dig. Det är bara att följa beskrivningen. Att köpa ett sådant juicepaket är absolut det enklaste sättet om du snabbt vill komma igång med en rening och utrensning.  Kroppen mår mycket bättre om du gör dig av med  toxiner  och metaller som du har fått i dig via kost och miljö.


Snabbdetox för att rena kroppen naturligt

Jag rekommenderar att du gör en snabb detox med det här ekologiska 3 dagars fasta paketet. Det innehåller hälsosamma ekologiska juicer. Gjorda på obesprutade frukter och grönsaker. Det ger en bra start för att komma igång med ett hälsosammare liv. Har du tänkt göra en riktig snabbfasta så ska du prova det här detoxpaketet.

Det finns även paket för 5 dagars fasta om du hellre vill ha det. Gå i så fall in på länken ovan och scrolla ner så hittar du det.

Du kan köpa det här.

3 dagars Fasta

Rensa kroppen på 3 dagar eller ännu bättre på 5 dagar för att göra en omstart med en ren kropp. Börja reningen av kroppen inifrån och ut.

Gå därefter över till en hälsosammare kost som i sin tur kommer att ge dig ett friskare och längre liv. Du får ett bättre immunförsvar, mer energi, hud och hår får mer lyster o.s.v. Du kommer att må betydligt bättre, känna dig gladare och piggare. En hälsosam kost bromsar även upp åldrandeprocessen. Det gör att du kommer att både känna dig och se yngre ut.


Rensa tarmen på 5 dagar

Fasta i 5 dagar med hjälp av detta ihopsatta fastepaket. Denna kur medför en inre rening av kroppen samtidigt som du blir av med en del av ditt kroppsfett. Du kan beställa paketet här. Det är en toppsäljare.

Paketet innehåller:

 • 1 flaska Ekologisk Multifrukt-juice 75 cl
 • 2 flaskor Ekologisk Äppeljuice à 75 cl
 • 1 flaska Ekologisk Grönsaksjuice 75 cl
 • 1 flaska Ekologisk Rödbetsjuice 75 cl
 • 8 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong
 • 20 påsar Fastete
 • 1 burk Glaubersalt
 • 1 Fasteschema

Fritt från gluten, laktos, mjölk, soja och socker.


Fasta i 6 dagar för en renare kropp

Ett annat fastepaket som jag kan rekommendera är detta. Det innehåller vitamin- och mineralrika juicer, både grönsaksjuicer och fruktjuicer, samt hälsosam buljong och renande te. Följ länken för att läsa en detaljerad innehållsförteckning. Du kan köpa det här.

Vitaminfasta, 6 dagar


7-dagars detoxkur

Gör en detox under en vecka med detta paket som innehåller välgörande örter och grönt te.

Det innehåller kronärtskocka och björk som hjälper levern med dess reningsarbete. Grönt te, björk och fänkål som stödjer njurarnas renande funktion. Fänkål och tamarind som främjar kroppens matsmältningsprocess.

Denna 7-dagars detoxkur kan du köpa här.

7-dagars detoxkur


Är du intresserad av andra detoxkurer?

Istället för att göra en intensiv korttidsfasta kanske du vill pröva en kur där du detoxar kroppen långsammare men under en längre tidsperiod.

Olika detoxmetoder hittar du här:

Bästa detoxmetoden


Grönsaker som rengör kroppen

Gör olika blandningar av grönsakerna nedan. Mixa dem till en supernyttig smoothie, som är full av näringsrika vitaminer och mineraler. Den hjälper kroppen med utrensningen av gifter och med att bli av med gamla slaggprodukter. Njut av en hälsosam drink som är både god och mättande.

 • Alla sorters kål
 • Alla sorters lök
 • Morötter
 • Rödbetor
 • Selleri
 • Paprika
 • Tomat
 • Gurka
 • Groddar
 • Spenat
 • Ärtor

bra detox kost


Kostens påverkan på tarmfloran

Vad du äter spelar stor roll för hur din tarmflora ser ut. En tarmflora ska bestå av en blandning av goda bakterier. Deras uppgift är att absorbera näringsämnen samt att bekämpa onda bakterier. Tarmfloran har stor betydelse för hur du mår. En god tarmflora gör att du får ett bra immunförsvar och inte blir smittad så lätt.

Du kan läsa mer om tarmfloran här.

goda bakterier


Smoothies av frukt och bär

Alla bär och frukter kan du göra supergoda energidrinkar av. Det är bara att blanda och mixa. Plocka och frys in när det är säsong för olika bär. De är fulla av antioxidanter som förebygger oxidation i kroppens celler genom att neutralisera fria radikaler. Det kan förhindra att cancer uppstår.


Smoothies för att rensa och boosta din kropp

Det kan vara bra att ha allt om detox samlat i en bok. Syftet med att göra en detox, vilka frukter och grönsaker som har en rensande effekt, samt en massa bra recept. Då har du det lättillgängligt.

En bok som denna med recept på läckra och näringsrika smoothies är en perfekt present till en vän. Köp den till någon du tycker om och visa att du bryr dig om den personens hälsa. Jag är säker på att det blir en uppskattat present.

Du hittar den här:

Detox & viktminskning med smoothies & juicer : rensa, basa och boosta din kropp (inbunden)


Brännässlor rensar kroppen

Passa på och plocka brännässlor på våren när de första skotten sticker upp. De är fulla med vitaminer, mineraler och klorofyll. De är både avgiftande, antiinflammatoriska, vätskedrivande, samt förbättrar din matsmältning. En riktig superört som du kan ha till smoothies, göra soppa av eller torka till te.

Du kan också köpa nässelpulver och ta lite av det som tillskott i dina hälsodrinkar.

Biofood Nässelpulver, - Biofood

 


Enkel detoxsoppa

Detta är min egen näringsrika favoritsoppa. Dessa ingredienser brukar jag alltid ha hemma. Skulle det vara något som fattas, så gör det inget. Soppan är full av vitaminer och mineraler. Jag fuskar lite och tillför bacon som jag älskar, eftersom det är den smaken som gör att soppan blir extra god.

 • 1 gul lök
 • 6 buketter fryst broccolli
 • 1 sötpotatis
 • 1 näve fryst haricoverts
 • lite fryst spenat
 • 1 näve gröna ärtor
 • 1/2 dl röda linser
 • 2 morötter
 • 1 bit purjolök – använd gärna de grövre bladen
 • 2 buljongtärningar kalv
 • 1 pkt bacon
 • svartpeppar

Klipp baconen i småbitar och stek upp.

Fräs löken i lite olja i en stor kastrull.

Tillsätt vatten. Jag kokar upp vattnet först i vattenkokaren. Lägg i broccoli och haricoverts.

Medan det kokar upp igen skär morot och sötpotatis i mindre bitar.

När det kokar häll i resten av ingredienserna utan ärtorna.

Koka ca 10 min.

Lägg i ärtorna och stick i grönsakerna så att de är riktigt färdiga.

Smaka av och krydda mer vid behov.

Ta bort kastrullen från spisen och mixa allt med en stavmixer.

Om du inte ha en helt slät grön soppa, så kan du koka upp morotsskivor för sig och hälla i dem och ärtorna efter att du mixat soppan.

Ät en knäckemacka med ost till.

En supernyttig och jättegod måltid!


rensa med detox te

Detox te

En annan enkel detoxmetod som jag verkligen kan rekommendera är att köpa speciellt detox te. Det är sammansatt av örter som har en avgiftande och renande verkan. De är dessutom näringsrika, samt leder till ett ökat välbefinnande.

Är du intresserad av att rensa kroppen från toxiner med detox te under en månad? Läs mer om det här.

Du kan också köpa detox te direkt här.


Läs mer om 3 dagars mini detox

Den här boken är på engelska och säljs som E-bok.

Författaren har en holistisk syn på avgiftning, en helhetssyn. Boken innehåller recept där färska, näringsrika, ekologiska livsmedel ingår och du får dessutom förslag på lugnande behandlingar. Följ bokens rekommendationer i 3 dagar och du kommer att få ny energi, kunna tänka klarare och din hud får en friskare lyster.

Köp boken 3 dagars mini detox här.


Börja din rening av kroppen på 3 dagar nu

Det är mycket lättare än du tror och du kommer att känna dig nöjd när du har gjort det. Bestäm dig och sätt igång! Du kommer inte att ångra dig.

Tänk på att du även äter med ögonen, därför ska du använda fina glas och dekorera dem, så att det blir riktigt läskande juicedrinkar.

Lycka till med att komma igång med ditt nya och hälsosammare liv!

detoxa med juicer

Har du problem med svullen mage? Kolla in den här sidan.

9 Trackbacks / Pingbacks

 1. Bästa Detoxen - Hälsokur för Avgiftning av Kroppen - Detoxdags
 2. Rensa tarmen från gifter med detoxkurer - Detoxdags
 3. Goda Bakterier i Tarmen - Vikten av en Bra Balanserad Tarmflora - Detoxdags
 4. Antioxidanter Bromsar Åldringsprocessen - Oxideringen i Kroppen - Detoxdags
 5. Superte - Matcha Te - Bäst för Hälsan - Supernyttigt - Detoxdags
 6. Plocka Strandnypon - Eget Nyponte eller Nypondryck - Detoxdags
 7. Bra mat för magen gör magen lugn - Detoxdags
 8. Gifter i Kroppen Symtom - Börja Avgifta Kroppen Nu - Detoxdags
 9. Rena Levern - Bra Kost stöder Leverns Funktion - Detoxdags

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*