Rensa tarmen från gifter (juicedetox, detox te, kosttillskott)

Genom att rensa tarmen från gifter kommer tarmflorans balans av goda bakterier att återställas. Dessa bakterier är mycket viktiga för att tarmens funktioner ska fungera optimalt.

onda bakterier

Rensa tarmen från gifter

Att börja med en detoxkur för att bli av med gamla gifter och slaggprodukter som samlats i kroppen är en mycket bra start. Det är sedan minst lika viktigt att du håller dig till en så giftfri och hälsosam kost som möjligt för att din tarmflora ska hållas i god balans. Mår inte magen bra och fungerar som den ska, så mår inte du bra. Om du har problem med din mage rekommenderar jag varmt att du försöker ändra på tarmfloran genom en bra detox diet samtidigt som du avstår från de livsmedel som tillför kroppen gift.

Hur tarmfloran fungerar kan bero på olika faktorer såsom ålder, vad vi äter, läkemedel och hur vi mår. Den största boven är antibiotika.

rensa tarmen från gifter


En bra tarmflora är en tarmflora i balans

Tunntarmen är ca 5 m lång och tjocktarmen ca 1,5 m. Tarmen är full av veck som gör att den har en väldigt stor yta. Skulle den sträckas ut så skulle den bli ungefär lika stor som en tennisplan. På tarmens insida finns en slemhinna och på den fäster totalt ca 1 kg bakterier.

En bra balanserad tarmflora består inte bara av goda bakterier utan även av en del onda.  Tarmfloran består av flera hundra olika sorters bakterier och alla har sin funktion. De onda måste hållas på en lagom nivå och ingen sorts bakterie får ta över och dominera. Blir det för många av en sort mår inte magen och i sin tur du bra.

Det är viktigt att försöka rensa tarmen från gifter. En balanserad tarmflora gör tarmens yta mindre genomsläpplig för ämnen som skapar inflammationer i kroppen och som i sin tur kan leda till olika sjukdomar.

balanserad tarmflora


Förbättra din tarmflora

Om du vill veta mer om hur din tarmflora påverkar din hälsa, så kan jag rekommendera den här boken. Tarmfloran påverkar dig mycket mer än du tror. Den påverkar ditt humör, men också din vikt och ditt immunförsvar. Med en bra tarmflora minskar risken för autoimmuna sjukdomar. Boken är skriven av den populäre Dr Michael Mosley som du säkert sett på TV eller hört vänner prata om.

Du hittar boken här:

Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och recept (inbunden)


Olika detoxkurer

För att rensa tarmen från gifter kan du testa någon av de här kurerna. Två kurer som båda är enkla att genomföra. En som innebär att dricka ett speciellt utrensande detox te under en månads tid och en riktigt kort 3 dagars fasta kur med näringsrika juicer gjorda på giftfria frukter och grönsaker.

Detox te

Vill du göra en så enkel detoxkur som möjligt? Välj då en kur med ett riktigt gott och bra verkande detoxte. Jag rekommenderar att du prövar det här kraftigt utrensande teet. Det är en kur på 28 dagar. Detta te innehåller speciellt utvalda örter som avgiftar och rensar ut gamla ruttna slaggprodukter.

De renande örterna är: Lavendelblomma, vitt te, gröna teblad, rosenrot, kamomill, läkevänderot, pepparmintsblad, gojibär, nässelblad och röda dadlar. Du hittar det här:

kur med detox tea

Vill du veta mer om detox te kolla in den här länken:

Rening av tarmen med speciellt detox te.

Detox juice

Detoxa kroppen under en helg med ett färdigt 3 dagars fastapaket. Det här paketet innehåller ekologiska juicer, teer och buljonger som ger dig all näring du behöver samtidigt som tarmen sköljs och du blir av med toxiner, metaller och slagg.

Du kan beställa paketet 3 dagars fasta här.

3 dagars Fasta


Här kan du läsa mer om den detoxmetod som är bäst för dig.

Bästa detoxmetoden


Tarmens funktion

Tunntarmen är ca 5 meter lång och tjocktarmen ca 1,5 meter. Tarmens yta är veckad och skulle man platta ut ytan så skulle den bli ungefär lika stor som en tennisplan. Dess funktion är att bryta ner födan och ta vara på näringsämnen såsom vitaminer och mineraler.

Maten bryts ned med hjälp av enzymer i små beståndsdelar och näringsämnena absorberas av blodet. Om tarmen t.ex. är överaktiv så passerar maten för fort genom tarmen och de viktiga näringsämnena försvinner ut med avföringen.

Det är inte bara vitaminer och andra näringsämnen som absorberas utan även toxiner. Via blodet transporteras dessa sedan till levern som i sin tur ska rena blodet från toxinerna, samt föra vidare de bra ämnena ut till kroppens alla celler.

En frisk och balanserad tarmslemhinna ökar immunförsvaret. Det bildas en barriär av goda bakterier som släpper in de mineraler och vitaminer som kroppen behöver och försöker bekämpa de onda bakterierna.

rensa kroppen från gifter


Kroppens avgiftningsorgan levern

För att levern ska fungera så bra som möjligt, måste du  dra ner på eller helst undvika helt de saker, som är svåra för levern att ta hand om. Levern kan bli överbelastad. Den kan inte rena vad som helst eller hur mycket som helst. Om du äter en giftfri kost, samt försöker undvika en alltför ohälsosam miljö så underlättar du för levern. Du ger den en chans att utföra sin arbetsuppgift så bra som möjligt.

Hjälp levern med sin detoxification – avgiftning.


Har du problem med din mage?

Bullrar din mage, blir magen uppsvälld av gaser, har du problem med din avföring? Då är det dags att ändra på din kost. Försök att äta sådan mat som lugnar maten och sluta upp med att stoppa i dig sådant som den inte mår bra av. Om magen inte mår bra, så mår inte du heller bra.


Bra mat för tarmflorans balans

Det är bl.a. den mat som innehåller  nyttobakterierna probiotika och prebiotika, samt nyttig mat som sätter fart på tarmrörelserna.

Ex. på sådana livsmedel är:

 • Yogurt
 • Fil
 • Inlagd gurka
 • Alla sorters kål
 • Lök
 • Vitlök – dödar även skadliga bakterier
 • Honung
 • Bananer
 • Linfrön sätter fart på tarmrörelsen
 • Aloe vera saft
 • Fruktdrycken Proviva
 • Fullkornsprodukter – fibrer sätter fart på magen
 • Citron vatten – drick mycket vatten

Mat och dryck som ska minskas eller undvikas

De här sakerna är gift för kroppen. De medför ett påfrestande arbete för levern. Blir det för mycket klarar den inte av att göra sig av med allt utan det blir kvar i kroppen och kan medföra hälsorisker. Det kan leda till olika sjukdomar såsom cancer, hjärt- och kärlsjukdomar samt hormonstörningar.

 • Alkohol
 • Nikotin
 • Kaffe
 • Bordssalt
 • Vitt socker
 • Vitt mjöl
 • Rött kött
 • Transfetter
 • E-ämnen
 • Färdigmat
 • Snabbmat
 • Besprutade frukter och grönsaker
 • Genmodifierade livsmedel

Kosttillskott för rensning av tarmen

Ett enkelt sätt att rensa tarmen från gifter är med hjälp av detta kosttillskott. Den här kuren hjälper dig också att gå ner i vikt. Den dämpar aptiten samtidigt som den avgiftar och renar kroppen. Det är absolut ett bra val att testa dessa kosttillskott.

 


Rensa tarmen från onda bakterier och fyll på med goda bakterier så får du en väl fungerande och glad mage.

Du kommer att må så mycket bättre och du får ett hälsosammare liv. Var rädd om dig!

 

god bakterie   glad bakterie   god bakterie   glad bakterie   god bakterie   glad bakterie

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Uppblåst mage? Problem med gaser i magen? - Detoxdags
 2. Bästa Detoxen - Hälsokur för Avgiftning av Kroppen - Detoxdags
 3. Rensa Kroppen på 3 Dagar- Enkel Kur 3 Dagars Fasta - Detoxdags

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*